Algemene voorwaarden


Door te winkelen op dlccouture.com ga je akkoord met de volgende verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden:

 

Artikel 1. Definities

Artikel 2. Toepasselijkheid

Artikel 3. Overeenkomsten

Artikel 4. Prijzen

Artikel 5. Betalingen

Artikel 6. Levering

Artikel 7. Eigendomsvoorbehoud

Artikel 8. Retourneren van artikelen

Artikel 9. Klachten

Artikel 10. Annuleren van je bestelling

Artikel 11. Herroepen

Artikel 12. Bestellingen / communicatie

Artikel 13. Overmacht

Artikel 14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

Vragen, klachten en opmerkingen

 

Artikel 1. Definities

1.1 DLC Couture is een online webshop dat vintage geïnspireerde kleding maakt. Ook wel ‘Vintage reproduction’ genoemd. De online winkel bestaat uit vintage geïnspireerde kleding en accessoires. Geïnspireerd door de vintage mode iconen en de klassieke tijdloze silhouetten uit de jaren ’40 tot en met '70. Eerlijk en met liefde gecreëerde mode klassiekers.

1.2 Deze algemene voorwaarden (verder te noemen: de voorwaarden), die behoren tot de online winkel activiteiten van DLC Couture zijn in overeenstemming met de Nederlandse Consumentenbond.

Artikel 2. Toepasselijkheid

2.1 Onze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten gesloten via onze website www.dlccouture.com en sluiten alle mogelijke andere algemene voorwaarden van de verkoop uit.

2.2 Het accepteren van een aanbieding en / of het plaatsen van een bestelling geschiedt onder aanvaarding van de toepasselijkheid van deze voorwaarden.

2.3 Eventuele afwijkingen van deze voorwaarden kan alleen plaatsvinden in geschrift. In geval van een afwijking van een bepaald deel van de algemene voorwaarden, blijven de andere voorwaarden onverkort van kracht.

Artikel 3. Overeenkomsten

Een overeenkomst komt tot stand na de aanvaarding van het aanbod op onze website door de klant. DLC Couture is gerechtigd bestellingen te weigeren of te vragen naar meer informatie. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, dan zal dit gemeld worden aan de klant, met vermelding van de reden van afwijzing.

Artikel 4. Prijzen

4.1 De prijzen van de op de productpagina's genoemde artikelen zijn inclusief BTW op bestellingen binnen Nederland en bestellingen binnen de Europese Unie. Op niet-Europese orders wordt geen BTW in rekening gebracht, maar op deze orders is een andere heffing van toepassing met als gevolg dat de getoonde prijzen de definitieve prijzen zijn. Internationale zendingen buiten de Europese Unie kunnen worden onderworpen aan invoer- en douanerechten door de plaatselijke overheid en zijn voor verantwoordelijkheid van de klant.

4.2 Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeldt) niet inbegrepen in de prijzen van de producten. Voor het sluiten van de overeenkomst, wordt de totale prijs inclusief de verzendkosten aangekondigd via onze website. Hieronder vindt u een verzendkosten overzicht:

 

Verzend Informatie

Bestellingen worden normaal gesproken verwerkt en binnen 5 tot 8  weken na ontvangst van de betaling verzonden. Elk product wordt handgemaakt door Dalynnja de Klerk. Bestellingen met betalingsproblemen kunnen langer duren.

Alle bestellingen worden verzonden als 'pakketpost' door PostNL, met een Track&Trace code. De normale productietijd is 5 tot 8 weken, met uitzonderingen voor speciale releases van terugkerende ontwerpen zoals de Hedy en Vivien jurken. Deze kunnen tot 10 weken duren voordat ze klaar zijn om verstuurd te worden.

Verzendkosten zijn (tenzij anders vermeld) niet inbegrepen in de productprijzen. Vóór het sluiten van de overeenkomst, wordt de totale prijs inclusief de verzendkosten vermeld in de check out. Onze verzendkosten zijn als volgt:

Verzendkosten binnen Nederland

Pakketpost met Track&Trace € 8,15

Verzendkosten per land:

Australia € 33,00

Albania € 23,00

Andorra € 33,00

Armenia € 33,00

Azerbaijan € 33,00

Austria € 18,00

Australia € 33,00

Algeria € 33,00

Armenia € 33,00

Argentina € 18,00

Belarus € 23,00

Belgium € 18,00

Bulgary € 18,00

Brazil € 33,00

Bosnia & Herzegovina € 33,00

Cyprus € 18,00

Cambodia € 33,00

Croatia € 18,00

Costa Rica € 18,00

Curacao € 33,00

Czech Republic € 18,00

Canada € 33,00

China € 33,00

Colombia € 33,00

Denmark € 18,00

Egypt € 33,00

Estonia € 18,00

Finland € 18,00

France € 18,00

Georgia € 23,00

Germany € 18,00

Greece € 18,00

Hong Kong SAR China € 33,00

Hungary € 18,00

Ireland € 18,00

Iceland € 18,00

Italy € 18,00

India € 33,00

Indonesia € 33,00

Israel € 33,00

Jamaica € 33,00

Japan € 33,00

Liechtenstein € 23,00

Latvia € 18,00

Lithuania € 18,00

Luxembourg € 18,00

Malta € 18,00

Moldova € 33,00

Monaco € 23,00

Morocco € 33,00

Mexico € 33,00

Malaysia € 33,00

Macedonia € 33,00

Norway € 21,00

Paraguay € 33,00

Poland € 18,00

Portugal € 18,00

Romania € 18,00

Russia € 33,00

Slovenia € 18,00

Slovakia € 18,00

Spain € 18,00

San Marino € 23,00

Singapore € 33,00

Suriname € 33,00

South Korea € 33,00

Sweden € 18,00

Switzerland € 23,00

South Africa € 33,00

Thailand € 33,00

Turkey € 33,00

Ukraine € 23,00

United Kingdom € 23,00

United States € 33,00

Uruguay € 33,00

Vatican City € 23,00

Vietnam € 33,00

 

4.3 DLC Couture kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die onmiskenbaar onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van voor de hand liggende typefouten of drukfouten. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan onrechtmatige prijsinformatie.

Artikel 5. Betalingen

5.1 Een betaling kan worden gemaakt via een van de aangegeven wijzen tijdens het bestelproces. Bestellingen van een klant kunnen worden onderworpen aan bepaalde extra betaal- en bestel voorwaarden. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt de klant direct een bevestiging per e-mail met de totale kosten, inclusief de verzendkosten. Betaling is mogelijk via de volgende methodes en wordt verwerkt in een veilige betaalomgeving via Mollie.

iDeal: Als je via online bankieren betaald met iDEAL. Je kunt je betaling snel en eenvoudig op de vertrouwde internetbankieren pagina van je eigen bank verwerken.

PayPal:  Een PayPal-account is niet verplicht. Je kunt met credit card en bank betalingen direct verwerken. PayPal garandeert een veilige en slimme betalingsproces. Thuis en in het buitenland, kunt u betalen met een bankrekening of credit card op een gemakkelijke manier, zonder extra kosten.

5.2 Betalingsvoorwaarden; In geval van vooruitbetaling per bank- of giro overschrijving, wordt je gevraagd om je betaling aan DLC Couture over te maken. Je betaling moet volledig ontvangen zijn door DLC Couture binnen 5 werkdagen (ma - vr, met uitzondering van weekend en nationale feestdagen) na bestelling.

Als uw betaling niet binnen de gestelde termijn of zonder verdere melding van vertraging ontvangen is, zal de bestelling geannuleerd worden. Twee dagen voordat deze periode afloopt, ontvangt u een e-mail met een betalingsherinnering. Als er geen bericht of betaling is ontvangen door DLC Couture zal de bestelling geannuleerd worden.

5.3 De klant geeft DLC Couture de machtiging alle maatregelen te nemen die nodig zijn om de klant te laten betalen met de gewenste betaalmethode.

5.4 In het geval van betalingen met een overschrijving is de datum van betaling de datum van ontvangst op de bankrekening van DLC Couture.

Alle andere betalingsmethoden zijn verwerkt via het Internet kassa van Mollie.

Artikel 6. Levering

6.1 DLC Couture streeft ernaar alle bestellingen te verwerken en te versturen binnen 5 tot 8 weken, maar niet later dan 9 weken na ontvangst van de betaling. DLC Couture is echter niet verplicht om dit te doen.

6.2 Als een order niet volledig kan worden verzonden, zal het geheel niet verzonden worden, tenzij overleg met de klant heeft plaatsgevonden. Ingeval dat de levering van een bestelling vertraagd wordt doordat (een deel van) de bestelling nog niet klaar is of om andere redenen, of in het geval dat een order niet (volledig) verwerkt kan worden, ontvangt de klant bericht binnen 14 werkdagen na het plaatsen van de bestelling.

6.3 Afwijkingen in kleur-, type-, tekst - en/of prijs wijzigingen voorbehouden. Goederen en/of diensten zijn duidelijk en waarheidsgetrouw afgebeeld en/of beschreven, en zo volledig als redelijkerwijs nodig is.

Artikel 7. Eigendomsvoorbehoud

De bestelde artikelen veranderen van eigenaar op het moment van levering van producten op het afleveradres.

Artikel 8. Retourneren van artikelen

Wij doen ons best om je zo veel mogelijk informatie over onze producten te bieden in onze webshop. Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

8.1 Voor het retourneren van online aankopen gelden de volgende voorwaarden:

U kunt de bestelde producten niet retourneren bij DLC Couture. Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Als u niet tevreden bent met het geleverde product mag u mij een mail sturen en dan gaan we naar een oplossing zoeken.

Artikel 9. Klachten

9.1 Wij doen ons best om een goed product te leveren. Controleer, direct na ontvangst van je bestelling, de geleverde producten en meld eventuele opgemerkte gebreken aan ons per e-mail. Als een artikel niet is geleverd overeenkomstig je bestelling of als het niet voldoet aan de beschrijving in onze webshop, laat het ons zo spoedig mogelijk weten per telefoon (di - za van 11:00 - 18:00, met uitzondering van nationale feestdagen) of per e-mail via info@dlccouture.com onder vermelding van je ordernummer.

Een goede klantenservice is erg belangrijk voor ons. Neem altijd contact met ons op (binnen een redelijke termijn na uw aankoop), als er iets mis is of als het product niet voldoet aan je verwachtingen op enigerlei andere wijze. Samen zullen we komen met de best mogelijke oplossing!

Kwaliteit van producten

Natuurlijk kan het gebeuren dat de kwaliteit van een kledingstuk niet (meer) voldoet aan je verwachtingen na een bepaalde periode van gebruik, bijvoorbeeld als het kledingstuk na een korte periode van gebruik al tekens van extreme slijtage toont, als een knoop ontbreekt of als een rits breekt of als het je opvalt dat het item na één keer wassen ondraagbaar is.

Onze kleding moet gewassen worden volgens de was instructie. Bij elke bestelling zit een kaart met daarop de was instructies. Als je een andere reinigingsmethode hebt gekozen, zal je klacht te allen tijde worden afgewezen.

Heb je een dergelijke klacht met betrekking tot een item dat je bij ons gekocht hebt dan horen wij dit graag van je. Je kunt contact met ons opnemen per telefoon of per e-mail via info@dlccouture.com.

Artikel 10. Annuleren van je bestelling

Bestellingen kunnen binnen 2 dagen geannuleerd worden. Wij bestellen de stof bij onze leverancier na 2 dagen. Daarna is het niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren.

Wij stellen het zeer op prijs als je ons zo spoedig mogelijk informeert wanneer je een geplaatste bestelling wilt annuleren. Je kunt ons informeren per e-mail via info@dlccouture.com onder vermelding van je ordernummer, of per telefoon: 0650128758 (ma - zat van 11:00 - 18:00, met uitzondering van nationale feestdagen)

Artikel 11. Herroepen

11.1 U kunt de bestelde producten niet retourneren bij DLC Couture. Producten die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Als u niet tevreden bent met het geleverde product mag u mij een mail sturen en dan gaan we naar een oplossing zoeken. DLC Couture kan niet aansprakelijk worden gehouden door verkeerde maatnemingen van de klant.

Artikel 12. Bestellingen / communicatie

DLC Couture kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele misvatting, defecten, vertraging of voor het ontvangen van onjuiste bestellingen en berichten als gevolg van het gebruik van internet of elke andere communicatiemiddel gebruikt voor de communicatie tussen de klant en DLC Couture, of tussen DLC Couture en derden, voor zover deze betrekking heeft op de relatie tussen klant en DLC Couture, tenzij en voor zover sprake mocht zijn van opzet of bewuste roekeloosheid van DLC Couture.

Artikel 13. Overmacht

In het geval van overmacht heeft DLC Couture het recht om, naar eigen goeddunken, een bestelling van een klant uit te stellen, of de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, door de klant schriftelijk te informeren zonder de verplichting voor DLC Couture tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden van redelijkheid en eerlijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

Artikel 14. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

14.1 Alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze voorwaarden en bepalingen van toepassing zijn, evenals deze bepalingen en voorwaarden, worden uitsluitend beheerst door Nederlands recht.

14.2 Natuurlijk kan het gebeuren dat je niet helemaal tevreden over onze producten of diensten bent. In dat geval, neem zo snel mogelijk contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@dlccouture.com

14.3 Geschillen tussen partijen kunnen worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

14.4 Als één of meerdere van deze bepalingen en voorwaarden bij rechtelijke uitspraak ongeldig verklaard worden: blijven de andere voorwaarden van deze algemene voorwaarden volledig van kracht, zullen DLC Couture en de bestellende klant samen tot een akkoord komen over de nieuwe omstandigheden die de nietig verklaarde voorwaarden volledig vervangen. De nieuwe voorwaarden dienen zoveel mogelijk de doel en strekken te volgen van het vernietigde bepaling.

Vragen, klachten, opmerkingen

Mocht je klachten, vragen of opmerkingen hebben na het lezen van deze bepalingen en voorwaarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen per telefoon of per e-mail.

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze voorwaarden en bepalingen mag worden gekopieerd, opgeslagen en / of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van DLC Couture-  2022.