About Dalynnja 


Dalynnja de Klerk is een Nederlandse modeontwerpster en ondernemer. De eigenaresse en oprichtster van Dalynnja Le Clerq Couture blinkt uit in het creëren van nauwkeurige vintage-geïnspireerde kledingstukken uit haar favoriete decennia in de mode—de jaren '30, '40 en '50—maar dat is nog niet alles!

Dalynnja de Klerk was in haar jeugd al gefascineerd door de prinsessenjurken die in Disney-films te zien waren en tekende jurken die daarop waren geïnspireerd.

Toen Esther, de moeder van Dalynnja, het talent van haar dochter ontdekte, kreeg Dalynnja schilderlessen cadeau om haar vaardigheden verder te ontwikkelen.

In haar tienerjaren vond Dalynnja haar ware passie—mode.

Gelukkig was haar oma vroeger naaister, dus Dalynnja kwam al vroeg in aanraking met naaimachines. Zodra ze het naaien onder de knie had, begon ze haar eigen kleding te maken. Met de vastberadenheid om er zo goed mogelijk in te zijn, volgde ze meerdere modeopleidingen, waardoor ze haar naaivaardigheden kon blijven ontwikkelen.

Tijdens haar stage—na jarenlang te hebben geëxperimenteerd met verschillende methoden en ontwerpen, en meer te hebben geleerd over de geschiedenis van de mode—vond Dalynnja de stijl die haar het meest aansprak. Ze werd verliefd op "The New Look"—het silhouet dat in 1947 voor het eerst werd geïntroduceerd door Christian Dior.


Ze voelde zich aangetrokken tot handgemaakte kleding, allen geïnspireerd door de mode-iconen en de klassieke, tijdloze silhouetten van de decennia van de jaren '30 tot '50.

Elk kledingstuk is gemaakt met vintage naai- en constructietechnieken, en tijdloze materialen en details. Eerlijk en liefdevolle, op maat gemaakte modestukken. Een van haar belangrijkste doelen was altijd al om weg te blijven van massaproductie en eentonigheid. Slow fashion is een onderwerp wat erg belangrijk voor haar is. 

 

Kleding die door Miss de Klerk zelf gemaakt is, wordt in limited editions verkocht, zodat elk ontwerp bijzonder en uniek blijft.

Als een item uitverkocht is, is Dalynnja niet van plan het terug te brengen in dezelfde stijl als voorheen. Een design kan bijvoorbeeld wel terugkomen in een andere kleur of print.

 

Haar bedrijf, Dalynnja Le Clerq Couture, is gespecialiseerd in 'made to order' kledingstukken, wat betekent dat het kledingstuk pas wordt gemaakt nadat je het hebt besteld. Op deze manier wordt er geen stof en materiaal verspild en blijft ze trouw aan de wereld en het milieu. 


Tot op vandaag de dag werkt ze fulltime aan Dalynnja Le Clerq Couture. Dalynnja de Klerk is een klassieke 'one woman business'. Ze geeft persoonlijk om elk aspect van haar merk—van het ontwerpen van de kledingstukken en het zoeken naar de juiste stoffen en materialen, tot de productie van de kleding en het afhandelen van alle administratieve processen. Als je vragen of opmerkingen hebt kom je altijd in contact met Dalynnja haarzelf.

“And I’m lovin’ it!” zegt Dalynnja.