Create Your Own Wardrobe

Cursus door Dalynnja de Klerk, eigenaresse van DLC Couture  


Wat ga je doen tijdens deze cursus?

 

  • Een moodboard creëren
  • Schetsen en modeontwerpen
  • Stoffenkeuze en kleurpaletten maken
  • Maatnemen
  • Patroontekenen
  • Proefmodellen maken
  • Doorpas en aanpassingen maken waar nodig
  • Het echte kledingstuk naaien

 

Of je nou een beginner bent of al enige ervaring hebt, iedereen is welkom!

 

Tijdens deze cursus ga je jouw droom kledingkast ontwerpen en naaien van begin tot einde. We beginnen met het ontwerpen door middel van een moodboard en schetsen te maken. Je stelt een eigen collectie samen met een kleurpallet en gaat opzoek naar de juiste stoffen.

Vanuit het ontwerp gaan we door met de beginstappen van het creëren van jouw ontworpen kledingstukken. Je krijgt uitleg hoe je de maten van een persoon opmeet (dit kun je oefenen op je medestudent). Hierna gaan we verder met het vervaardigen van een basispatroon.

Je gaat leren hoe je een basispatroon naar jouw ontwerp kunt aanpassen door onder andere te tailleren, verschillende halslijnen te tekenen, en details toe te voegen. Zodra het patroon klaar is ga je een proefmodel maken.

Tijdens het maken van het proefmodel leer je inzicht te krijgen in de pasvormen. Je loopt tijdens dit proces vaak tegen bepaalde dingen aan—het kledingstuk sluit misschien niet goed aan, de zakken zitten niet op de goede plek, of je wil een aantal andere dingen aanpassen naar smaak.

Na het volgen van al de hierboven genoemde stappen gaan we beginnen met het leukste deel—het maken van het eindproduct. Met de door jou geselecteerde stoffen ga je jouw droom kledingstuk naaien. Dit stappen proces zullen we blijven volgen totdat je de inhoud van jouw ultieme kledingkast hebt genaaid.

 

Lesgeld

  • 60,00 per les van 4 uur, 1 keer per week (€240,00 per maand), betaling elke 1e dag van de maand.

 

Lesbenodigdheden:

Ingegrepen bij de cursus: een naaipakket met alle basisbenodigdheden zoals: patroonbeschrijving basispatroon, spelden, naalden, een stofschaar, papierschaar, draadschaartje, tornmesje, potloden, gum, puntenslijper, een rol patroonpapier, en stof voor de proefmodellen.

Gebruik maken van: lockmachine, patroonboeken, overig gereedschap

Niet inbegrepen bij de cursus: stoffen voor de eindproducten

Zelf meenemen: jouw eigen naaimachine

 

Wanneer:

Startdatum: 4 mei 2024

Elke zaterdag van 9:00 tot 13:00 of 13:30 tot 17:30 

 

Locatie:

Lange Veenteweg 24f

8161PB Epe

Gelderland


Sign up formulier